Tämän blogin loppu häämöttää - siirryn toisenlaisiin työtehtäviin. Tarinat säilyvät kuitenkin täällä muistona. Tulen varmasti itsekin vielä kiikkustuolissa lukemaan, mitä kaikkea hullua sitä onkaan saanut kuulla. Toivottavasti jutut ovat viihdyttäneet myös teitä lukijat! Näinhän se on, että joskus ei voi kuin itkeä tai nauraa. Olen valinnut tässä työssä jälkimmäisen. Nauramalla on monesta selvinnyt, vaikka välilä onkin sitä ennen myös muutama kirosana päässyt. Tässä vielä viimeinen kooste yhdestä lempiaiheestani: häiriköivistä naapureista.

 

Eräs henkilö otti yhteyttä, koska hänen yläpuolellaan olevat naapurit kutsuvat öisin Israelin jumalaa. He taputtavat käsiään yhteen ja huutavat: ”Kuuleeko jumala? Minulla on asiaa. Anna lapsille lahjoja!”. Kyllä itselläkin menisi hermot, jos öisin pitäisi tuollaista kuunnella.

Hyvin usein tulee myös ilmoituksia haukkuvista koirista. Koirat aloittavat haukkumisen aamulla ja lopettavat sen noin klo 17 aikaan. Hyvin voi siis päätellä, että koira huutaa koko sen ajan, kun omistaja on töissä. Ilmoittaja pyysi meitä sanomaan koirien omistajille, että hankkivat koiralle sitruunapannan.

Välillä tulee valituksia myös ns. makuuhuoneäänistä. Viimeisin valitus tuli pienen lapsen vanhemmilta. Naapurista kuuluu näitä ”makuuhuoneääniä” lähes joka ilta eikä lapsi saa nukuttua. Tuli vaan ekana mieleen, että valittaja taitaa olla vaan kateellinen… Vanhoissa taloissa äänieristys ei ole erityisen hyvä, joten erilaiset äänet voivat kuulua naapuriin.3.jpg

Paras oli kuitenkin, kun eräs asukas ilmoitti saaneensa sydänkohtauksen naapurin metelin takia. Naapurit juhlivat viikonloppuisin ja asukas sai jännitys- ja pelkotilastaan johtuvan sydänkohtauksen. Hieman vaikea uskoa sitä, että vain metelistä voi saada sydänkohtauksen, mutta en ole lääkäri, joten en osaa ottaa kantaa oliko se totta.

Me aina ohjeistamme ihmisiä soittamaan poliisit, jos öisin kuuluu meteliä. Huoltomies ei tule paikalle. Yhdessä kiinteistössä metelöijällä on tapana mennä poliisien käynnin jälkeen pimpottelemaan naapureiden ovia ja kyselemään, kuka on soittanut poliisit. Eli vaikka poliisit olivatkin hiljentäneet riehujan, hän jatkaa häiriköintiä ovikelloja soittelemalla.

Eräs henkilö taas ilmoitti naapuristaan, joka huutaa kiroillen 3-vuotiaalle lapselleen. Hän haukkuu lasta mm. vitun idiootiksi ja huutaa lapselle kiroillen, että turpa kiinni. Hän myös huutaa lapselleen, että ei jaksa häntä enää. Onneksi ilmoittaja sanoi, että voisi ottaa yhteyttä lastensuojeluun. Uskon, että sieltä saa lapsi ja äiti parhaiten apua ensihätään.

Onneksi voimme aina näissä häiriötapauksissa ohjata ihmiset ottamaan yhteyttä isännöitsijätoimistoon. Siellä laitetaan mahdolliset varoitukset alulle. Usein ihmiset tämän tietävät, mutta he vain haluavat vielä jutella asiasta munkin kanssa. Mä sitten huokailen ja harmittelen heidän kanssaan ja pahoittelen, että en voi auttaa. Oikeasti olen vain onnellinen, että en voi auttaa. En halua sotkeentua ihmisten ongelmiin.