Osassa kiinteistöjä on asukkaan mahdollista varata saunavuoro vaan joka toinen viikko oli joko parittomalle tai parilliselle viikolle. (Yleensä vuorot ovat jokaviikkoisia.) Yksi asukas tajusi sitten, että joskus vuodessa on 53 viikkoa eli parittomalla viikolla saunovat saavat saunoa vuoden aikana kerran enemmän kuin parillisella viikolla saunovat.nimet%C3%B6n.jpg

Tämähän oli asukkaan mielestä tietenkin suuri ongelma. No me emme kyllä voi sille mitään, jos vuodessa on 53 viikkoa. Se on todella ikävää tietenkin, että toiset saa saunoa enemmän kuin toiset, mutta me emme voi muuttaa asiaa. Me emme voi päättää montako viikkoa on vuodessa emmekä voi antaa tämän takia ylimääräisiä vuoroja. Asukasta tämä harmitti ja mä en voinut kuin pidätellä naurua.

Pakko oli selvittää ja tosiaan: jopa kerran viidessä tai kuudessa vuodessa on 53 viikkoa. Eipä auta kuin oppia elämään sen kanssa. Tai ehkäpä kannattaa vaihtaa saunavuoro parittomalle viikolle? Jos ei ole vapaata vuoroa juuri sillä hetkellä, jää sitten jonoon odottamaan. Eiköhän viidessä vuodessa joku vuoro vapaudu ja vaihto onnistu.