Muuttoilmoitus kannattaa ehdottomasti tehdä aina sekä isännöitsijätoimistoon että huoltoyhtiölle, sillä ne ovat yleensä aina kaksi eri yritystä eikä tieto kulje niiden välillä. Meille ei tule myöskään ilmoitusta maistraatista, joten ilmoitus pitää tehdä erikseen tänne. Yleensä ihminen tajuaa tehdä ilmoituksen, kun se haluaa nimensä oveen, mutta kaikki eivät siltikään ilmoita mitään, jos heitä ei kiinnosta se, että vaihdetaanko nimeä ollenkaan.

Meitä ei kiinnosta, mitä ovessa lukee vaan me tarvitsemme asukkaan tiedot ovenavausta varten eli kun asukkaan avain on jäänyt kotiin/kadonnut, avataan ovi vain sellaiselle ihmiselle, joka on kirjoilla asunnossa. Tämä ei mene ihmisille jakeluun. Kun asukas soittaa ja pyytää ovenavausta, tarkistamme samalla, että onko hän asunnossa kirjoilla. Jos ei ole, emme voi avata ovea ellei asukas voi todistaa esim. vuokrasopimuksella tai kauppakirjalla asuvansa siellä. Tämän lisäksi pitää tietenkin näyttää henkilöllisyystodistus.

Jotkut yrittävät saada ovenavausta, vaikka he eivät edes asuisi asunnossa! Mitä idiootteja! Kun käy ilmi, että meidän tiedoissa ei ole, että soittaja asuisi asunnossa, soittaja toteaa, että ei asukaan, mutta on ollut käymässä ja nyt avain unohtui. Tai soittaja on luvannut ruokkia kissan, on ollut viemässä jotain tilattua tavaraa asukkaalle yms. Me emme voi avata ovea ellei kirjoilla oleva asukas ota yhteyttä meihin ja anna lupaa ovenavaukselle. Mikä siinä voi olla niin vaikeaa ymmärtää? Jos avaisimme oven kenelle vaan, joka keksisi soittaa, tyhjenisivät asunnot hyvin nopeasti kaikesta arvokkaasta. Olisiko kiva, jos kaikki päästettäis sisään? Tässä kohtaa ei auta jankuttaa tai raivota tai mitään muuta. Ei auta vaikka väittäisi olevan asukkaan sukulainen/ystävä/puoliso yms. sillä emme voi millään tietää, että haluaako asukas, että päästämme sisään tätä ihmistä, joka soittaa, vaikka se olisikin sukua.

Yksi soittaja otti kerran yhteyttä, kun hän oli asustellut kaverinsa kämpässä muutaman viikon, kun oikea asukas oli Australiassa. Ei auttanut muu kuin sanoa, että soittajan tulee saada yhteys tähän kaveriin ja hänen pitää soittaa meille ja antaa lupa sisäänpääsyyn. Sille ei nyt voinut mitään, että kaveri sattui olemaan juuri Australiassa eli aikaeroakin on useampi tunti. Tämä sisään yrittäjä soitti monta kertaa, sillä kaveri ei vastannut.

Miessoittaja: ”Voisitteko päästää sisään, jos osaisin kertoa, mitä huonekaluja ja tavaroita on asunnossa?”

Mä: ”Ei valitettavasti. Jos nyt näin kärjistetysti ajatellaan, sä saatat olla hullu entinen poikaystävä, joka yrittää väkisin sisään asuntoon ilman lupaa.”

Soittaja: ”Hah, totta…”

Hänellä oli onneksi huumorintajua! Ja muutaman tunnin päästä kaveri soitti Australiasta ja lupa saatiin oven avaukseen.

Yksi osa näistä soittajista on ne, jotka soittavat, kun he ovat huolissaan sukulaisesta/kaverista. He pyytävät, että huoltomies avaisi oven, jotta sen voisi tarkistaa. Valitettavasti sekään ei onnistu vain soittamalla. Tällöin soittajan pitää ottaa yhteys poliisiin ja kun poliisi pyytää ovenavauksen, huoltomies avaa oven. Jos asukkaaseen ei ole päiviin saatu yhteyttä, on hyvin mahdollista, että kaikki ei ole hyvin, mutta silti emme voi avata ovea muuten vaan.

Tämä taitaa taas kuulua siihen kategoriaan, että homma on opittu telkkarista, sillä kyllähän Salkkari-Seppo avasi oven jokaiselle…

                                nimet%C3%B6n-normal.jpg