Eräästä asukkaasta tehtiin useamman ihmisen toimesta valitus, koska asukas heitti parvekkeeltaan tupakantumppeja maahan. Asukkaalle lähetettiin huomautus asiasta. Häntä pyydettiin lopettamaan roskien heittäminen. Asukkaalta tuli hyvin erikoinen vastaussähköposti vahingossa meidän sähköpostiin. Asukkaan mukaan hän maksaa vastiketta, mikä kattaa kaiken: siivouksen, huollon, korjaukset, lumityöt, paskanluonnin ja aamulypsyn. Pelkästään tämän asukkaan maksamalla vastikkeella maksetaan pihan siivooja, joten asukas ei aio lopettaa sotkemista. Jos hänen pitää se lopettaa, hän lopettaa myös vastikkeen maksaminen, kun sillä maksulla ei tehdä mitään. Asukas vaikka ostaa rättejä sitten sillä rahalla.2.jpg

Asukas myös vaati saada tietoonsa, kuka hänen sotkemisestaan on valittanut. Hän arveli sen olleen naapurin ämmä. Naapurin ämmällä ei ole mitään sanomista siihen, jos asukas tappaa itsensä röökillä vai jollain muulla tavalla. Asukas on aina maksanut vastikkeet, joten muiden tulee pitää turpa ummessa. Jos hänelle ei kerrota, kuka hänestä on valittanut, se tarkoittaa sitä, että vastiketta ei jatkossa tarvitse maksaa.

Asukas ei tainnut tietää mitään yhtiölaista. Voi tulla ikävä loppu hänen asumiselleen, jos hän lopettaa vastikkeiden maksamisen. Jäi vielä mietityttämään, mitä tämä aamulypsy tarkoittaa kerrostalossa? Kaiken muun kyllä ymmärsin liittyvän jollain tavalla taloyhtiön hoitoon.