Kun asukas tilaa ovenavauksen, koska avaimet ovat jääneet jonnekin, kerron aina puhelun lopuksi, että huoltomies tulee avaamaan oven ja antaa laskun. Tämä tulee joillekin järkytyksenä.

”Siis se maksaa jotain?!”

Ihan kuin huoltomies muuten vaan ajelisi pitkin kaupunkia availemassa ovia. Oishan se aika kätevää, jos ei esimerkiksi tarvitsisi ottaa baariin mukaan avaimia vaan vois aina neljän aikaan aamuyöstä tilata huoltomiehen avaamaan oven? Ei tarttis pelätä, että avaimet häviää. Jännä, ettei tällaista ilmaista palvelua ole. nimet%C3%B6n-normal.jpg

Osa asukkaista tilaa yöllä ovenavauksen ja yrittää jälkikäteen ilmoittaa, että ei aio maksaa laskua, koska huoltomiehellä kesti liian kauan tulla avaamaan ovi. Huoltomies kyllä puhelimeen vastatessaan kertoo etukäteen, kuinka kauan kestää. Huoltomies ei todellakaan päivystä missään keskellä kaupunkia sitä varten, jos joku ehkä saattaisi jossain päin kaupunkia tarvita ovenavausta. Hän nukkuu yöt ja herää, jos joku soittaa ja lähtee kotoa avaamaan oven. Siinä menee pidempään kuin pari sekuntia, ei voi mitään.