Monessa taloyhtiössä ei ole ollenkaan autoille vieraspaikkoja. Autopaikat on ensisijaisesti asukkaiden käytössä ja jossain yhtiöissä ei edes ole kaikille sitä yhtä autopaikkaa käytössä. Jos vieraspaikkoja on olemassa, ongelmaksi muodostuu usein se, että joku asukas pitää siinä autoaan jatkuvasti. Yhdessä yhtiössä kerrostalokyttääjä oli huomannut, että vieraspaikkaa käytti toisen talon vieraat. Millä sen sitten estäisi? Jos paikalla on vapaa pysäköinti vieraita varten, siinä voi pysäköidä kuka vaan. Ehkä sen voisi estää, jos joku innokas kerrostalokyttääjä haluaisi olla koko ajan autopaikan vieressä kyselemässä pysäköijiltä, mihin sitä ollaan kylään menossa.

Monessa yhtiössä ollaan otettu käyttöön yksityinen pysäköinninvalvonta. Vieraspaikalla saa pitää autoa rajoitetun ajan, esimerkiksi 4 tuntia parkkikiekkoa käyttämällä. Jos sen ajan ylittää tai kiekkoa ei ole, tulee sakot. Tämä on mielestäni hyvin selkeä tapa. Näin vältetään se, että vieraspaikalla ei ole sama auto montaa päivää putkeen.nimet%C3%B6n.jpg

Eräs asukas laittoi tuohtuneen viestin siitä, että hän oli illalla ajanut kotiin ja jättänyt autonsa vieraspaikalle yön ajaksi. Aamulla hän oli tullut autolleen ja oli huomannut sakkolapun pysäköintiajan ylityksen takia. Asukas oli raivoissaan. Kun hän oli illalla ajanut vieraspaikalle, oli vieressäkin olevat vieraspaikat vapaana, joten hänen mielestään hänen ei kuuluisi saada sakkoja. Valitettavasti asia vaan niin on, että sakot tuli väärinpysäköimisestä. Autoa ei saa pitää yön yli, koska paikoilla on merkintä, että autoa saa pitää vaan 4 tuntia. Luulisi asukkaan sen ymmärtävän.

Asukas halusi vielä tietää, että saako yhtiö sakoista tuloja, koska sakotusta tehdään niin hanakasti. Jos niin on, pitää nämä tulot käyttää rapun oven korjaukseen välittömästi. Kyllä se vaan niin on, että tulot saa pysäköintifirma. Sillä sen firman toiminta kannattaa. Autopaikat on ihmisille pyhä asia, sen sain taas todeta.