Asukas soitti hyvin tuohtuneena ja aiheena oli tietenkin autopaikat. Ne ovat erittäin tärkeitä asukkaille. Asukas halusikin tarkistaa, miksi hän ei ole saanut parempaa paikkaa vieläkään, vaikka hän on jonossa. Hänellä siis on autopaikka, mutta hän on jonossa toiseen paikkaan. Kerroin asukkaalle, että jonossa hän on, mutta edellä on muitakin. Tilanne ei siis ollut muuttunut, mutta otamme kyllä yhteyttä, kun hän saa paikan.nimet%C3%B6n.jpg

Asukas tyytyi tähän, mutta seuraavaksi hän halusi leikkiä salapoliisia. Hän oli nimittäin varma, että hänen vieressään parkkeerava asukas ei maksa automaksua. Eikä sellainen tietenkään sovi, että joku voi pysäköidä maksamatta! Pahinta vielä asukkaan mukaan oli se, että hänen viereisellä paikalla pysäköidään ilmaiseksi! Oli pakko kysyä, miksi hän päätteli, että vieressä pysäköivä henkilö ei maksaisi. Asukkaan mukaan paikka oli ollut pitkään tyhjänä ja nyt siihen pysäköidään, joten pysäköijä ei varmaan maksa mitään.

Tällä kertaa tämä salapoliisityö ei tuottanut tulosta. Vieressä oleva henkilö maksoi ihan kiltisti autopaikastaan ja asukas oli vastaukseen tyytyväinen. Kerroin hänelle kahdesta muusta paikasta, mitkä ovat vapaana ja niistä ei kukaan maksa. Asukas kertoi alkavansa seurailla niitä paikkoja. Hän sitten ilmoittaa meille, jos joku pysäköi niihin, niin me selvitämme asian. Mä ymmärrän hyvin, jos joku kyttäilee autopaikkoja osaketalossa, sillä osakkeen omistajat siitä kärsivät, jos yhtiö ei saa maksua kaikista paikoista. Mutta tämäkin herra asui vuokratalossa, missä autopaikkamaksut eivät vaikuta vuokran hintaan… Toisaalta kerrostalokyttäyshän on mukava harrastus? Ehkä vielä salapoliisityö tuottaa tulosta.