Asukas otti meihin yhteyttä sähköpostitse, koska joku mennyt ilmeisesti omilla avaimilla mennyt hänen asuntoonsa ja oli uhkaillut hänen aviomiestään aseella. Siis otti meihin yhteyttä sen jälkeen, kun tämä oli jo tapahtunut. Asukas ilmoitti, että asunnossa on kaksi kertaa käynyt eri mies osoittamassa aseella hänen miestään. Nainen oli saanut uhkailijat poistumaan asunnosta. Samalla oli poistunut paikalta aviomies. Asukas kysyi, että olemmeko luovuttaneet heidän asuntonsa avaimen jollekin. Siis mitä?

2-normal.jpg

Me luovutamme avaimet vain asukkaalle tai asukkaan valtuuttamalle henkilölle valtakirjalla. Me emme anna mitään avaimia kenellekään muulle. Ja tietenkin jokaiselle asukkaalle luovutetaan yhdellä kerralla kaikki asunnon avaimet. Meille ei jää tänne yhtäkään jemmaan, sillä emme tee niillä mitään. Meillä on käytössä yleisavain, jos asunnoissa täytyy käydä, eikä sitäkään anneta kenelle tahansa lainaan. (Poikkeuksena ovat asunnot, jotka eivät ole kiinteistön yleisavainsarjassa. Niihin asukas antaa avaimen meille kiinteistön avainkaappiin tai jättää antamatta eli silloin asuntoon ei päästä koskaan yleisavaimella.) Meillä ei edes ole tuohon kiinteistöön, missä uhkailtu asukas asuu, yhdenkään asunnon avaimia. Ne luovuttaa joku muu yritys.

Vastasin asukkaalle, että meillä ei ole täällä avaimia heidän asuntoonsa eikä niitä kyllä pitäisi olla kenelläkään muulla, jos he eivät ole niitä hävittäneet tai antaneet jollekin. Suosittelin myös ottamaan yhteyttä poliisiin tällaisissa uhkailuasioissa, sillä me emme voi auttaa niissä. Asukas laittoi vielä myöhemmin toisen viestin liittyen tähän tapahtuneeseen uhkailuun ja pyysin jälkeen häntä ottamaan yhteyttä poliisiin. En taaskaan ymmärrä, mitä tapahtui. Mistä joku voi saada päähänsä ilmoittaa meille aseella uhkailusta?