Yhteisparkkipaikat aiheuttavat toisinaan todella paljon harmaita hiuksia. Meillä alkoi uusi kohde, jonka autopaikat ovat talon lähellä olevalla isolla parkkipaikalla, missä on paljon muidenkin eri yhtiöiden parkkipaikkoja. Ongelmat alkoivat, kun selvisi, että yhteisparkkipaikalla on esimerkiksi paikkoja nro 1 useampi eikä paikkojen luona ole mitään kylttiä, missä lukisi mille yhtiölle ne paikat kuuluu. Me emme tienneet tällaisesta ongelmasta, kun annoimme uudelle asukkaalle autopaikan. Hän oli ajanut numeron mukaiselle paikalle, kunnes selvisi, että paikka kuuluukin toiselle yhtiölle. Meillä ei ollut mitään tietoa, missä yhtiön paikat on. Asukas oli näreissään siitä, mutta emme voineet kuin pahoitella ja kertoa, että alamme selvittämään asiaa.nimet%C3%B6n.jpg

Meillä oli ollut paljon erilaisia selvitystöitä eräiden kohteiden suhteen. Sanoin asukkaalle, että hänen ei tarvitse maksaa autopaikasta niin kauan kuin emme tiedä vapaita paikkoja. Lupasin, että soitamme heti, kun saamme jonkun selvyyden asiaan. Isännöitsijäkään ei tiennyt mitään autopaikkojen sijainnista, joten soittelimme muille talon asukkaille ja selvisi, että meidän listassa olevat autopaikkanumerot olivat väärin. Emme saaneet yhtään selkoa siitä, missä paikat on ja mitkä niistä on vapaana. Selvitys oli kesken isännöitsijän ja huollon kesken. Emme jaksaneet stressata asiasta, sillä yhdessäkin kohteessa selvitystyössä meni useampi kuukausi. Me emme voineet tehdä asialle mitään. Mä en voi täältä toimistolta lähteä etsimään autopaikkoja. Isännöitsijä oli tietoinen siitä, että emme voi antaa yhtäkään paikkaa ennen kuin tiedämme, missä ne on ja mitkä on niiden numerot.

Kuukausi meni eikä paikat olleet vieläkään selvillä. Asukas soitti meille uudestaan ja kerroin tilanteen. Asukas oli hyvin tuohtunut siitä, että hän ei tiennyt paikkaansa, mutta hän oli maksanut kuitenkin paikasta.

Mä: ”Siis onko teille tullut lasku? Miten se on mahdollista? En ole ilmoittanut kenellekään, sillä niin kuin aiemmin puhelimessa sovittiin, ei teidän tarvitse maksaa mitään ennen kuin paikat on selvillä ja tiedetään se teidän paikka.”

Asukas: ”No mä kuitenkin maksoin sen vuokran yhteydessä.”

Mä: ”Ei teidän tarvitse maksaa mitään. Ei tietenkään. Niinhän me sovittiin.”

Asukas: ”Ai jaa, no en sit maksa ensi kuusta.”

Mä: ”Älkää missään tapauksessa maksako. Me ollaan yhteydessä, kun tää asia joskus selviää.”

Siis miksi ihmeessä asukas maksoi paikasta, jos oltiin sovittu, että siitä ei tarvitse maksaa? En vaan voi ymmärtää.