Suomessa on ihan järjetön määrä liputuspäiviä. Itse usein huomaan, että ulkona on liput salossa, mutta mulla ei ole aavistustakaan minkä takia taas liputetaan. Toukokuussa sattui peräkkäin Eurooppa-päivä ja äitienpäivä. Lippua ei saa jättää salkoon yön yli kuin juhannuksena, joten huoltomiehet kävivät lauantaiaamuna nostamassa liput, lauantai-iltana laskemassa ja taas sunnuntaiaamuna nostamassa. Ihan turhaa työtä mennä edestakaisin, mutta liputussääntöjen mukaan mennään. nimet%C3%B6n.jpg

Juhannusaattona lippu nostetaan salkoon klo 18 ja lasketaan juhannuspäivänä klo 21. Huoltomiehillä on useita kohteita, joten huoltomies ei voi olla minuutilleen joka paikassa samaan aikaan. Jossain kohteissa lippu nostetaan aiemmin ja lasketaan myöhemmin. Se ei vaan onnistu, että joka paikassa ollaan tasan klo 18 ja klo 21.

Kuten arvata saattaa, tämä ei taas sopinut kaikille. Eräs asukas soitti päivystäjälle ja valitti, että lippu oli ollut salossa ennen klo 18. Suuret oli taas murheet. Itse en ole koskaan juhannusta viettänyt kaupungissa ja jos viettäisin, mulle olisi aivan sama, että olisiko lippu salossa klo 17.30, 17.50 vai klo 18. Ihmiset vetävät herneen nenään ihan ihmeellisistä asioista.