Kun asukas noutaa avaimet asuntoonsa toimistoltamme, tulee hänen aina kuitata se, montako avainta hän on saanut. Meillä on lomake, johon täytetään kaikki tiedot ja mihin asukas laittaa oman allekirjoituksensa ennen avainten vastaanottamista. Kun asukas tulee palauttamaan avaimet, tarkistamme tietenkin, että avaimet ovat samanlaisia ja niitä on oikea määrä. Hauskuus alkaa silloin, kun asukas palauttaa liian vähän avaimia. Tällöin voimme vain todeta, että nyt puuttuu x määrä avaimia, joten tänne joudutaan tilata uudelleensarjoitus, mikä maksaa 150–250 euroa riippuen kiinteistöstä ja avaimista. 1 % ihmisistä hyväksyy asian, muut alkavat väittämään vastaan.

”Mä en oo todellakaan saanut mitään kolmea avainta, ei ei. Mä sain kaksi avainta, just nää mitä mä palautan.”

”Te olette tähän kuitannut saaneenne kolme avainta. Tässä lukee niin ja tässä on teidän allekirjoitus.”

”En todellakaan oo saanut. Toi mun allekirjoitus on väärennetty!”

33-normal.jpg

Hahhahaha, ihan kuin me jotain väärennettäisiin :D Hahahahaha. Ei mene selitykset läpi. Osa saattaa alkaa jopa huutamaan, että heitä on huijattu yms. Siinä saa kuunnella, kun hullu huutaa. Ei siinä auta muu kuin sanoa, että tämä on nyt tilanne. Voitte te tietenkin yrittää etsiä avainta vielä ja ottaa sitten yhteyttä, jos se löytyy. Jos puuttuva avain löytyy myöhemmin, ovat asukkaat ihan pokkana tulleet palauttamaan avaimen tiskille. Ei mitään anteeksipyyntöä siitä, että on tullut huudettua ja syytettyä naama punaisena. Ei tietenkään.

Toinen tarina on ihmiset, jotka jo palauttaessaan tietävät palauttavansa liian vähän avaimia. Silloin kerrotaan, että avain on Itämeressä, järven pohjassa, ulkomailla yms. Ei siis kukaan voi tietenkään enää sillä avaimella päästä asuntoon. Kiva tarina, mutta emme me voi mitään tollaista uskoa. Sori. Tilaamme uudelleensarjoituksen. Eikä sitä uskota tai voida ymmärtää. Tässä vaiheessa voi vain todeta asukkaalle, että ei varmasti kukaan ole valmis muuttamaan sellaiseen asuntoon, mistä tiedetään yhden avaimen puuttuvan jo etukäteen. Ei ainakaan itsellä olisi turvallinen olo, sillä mistä sen tietää, missä se avain oikeasti on…